Cider Bohemia ochutnávky
doporučujeme
Ochutnávky cideru a moštů z rodinné firmy Cider Bohemia
Plzeňský kraj, Plzeň
Na firemní akce nabízíme ochutnávky ciderů a moštu z rodinné firmy Cider Bohemia.
Cider Bohemia se vyrábí čistě jablečný, jablko s višní, jablko s konopím, jablko s černým rybízem, barykový, zrající v lahvi.
Aby byl cider dobrý, je potřeba použít několik druhů jablek. Valešovi ho vyrábí až z osmi českých odrůd. Jablka na akcích lisují ručně na plachetkovém lisu. Jablka rozdrtí, drť padá na plachetky, ty balí, prokládají dřevěnými deskami a tak lisují mošt. Efektní úvod před samotnou ochutnávkou.
V chladném období je cider i mošt možné podávat horký.
"Cider je méně opojný než víno, méně hořký než pivo, méně sladký než limonády, méně šumivý než sycené vody. Díky tomu zbavuje žízně, osvěží a hodí se takřka ke každému jídlu." (citace Helena Uhrová)